Σομαλία: Τουλάχιστον 11 νεκροί ισλαμιστές

Τουλάχιστον 11 ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης αλ – Σαμπάαμπ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής την Πέμπτη 9/1/2014 στη νότιο- δυτική Σομαλία ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και οι επίσημες αρχές.

550_334_166137

Ο Ντιγιάντ Αμπντί Καλίλ στρατιωτικός αξιωματούχος της Σομαλίας, είπε τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ένα μαχητικό της Κένυας πραγματοποίησε την επιδρομή στην πόλη Γκαρμπαχαρέι πρωτεύουσα της περιοχής Γκέντο, περίπου 520 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μογκαντίσου. Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε σε συντονισμό με την κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας.

Το μαχητικό της Κένυας είχε προφανώς θέσει ως στόχο ένα στρατώνα που χρησιμοποιείται για να στεγάσει τους μαχητές της αλ – Σαμπάαμπ ομάδας που συνδέεται με την Αλ – Κάιντα. Η αλ- Σαμπάαμπ δεν έχει σχολιάσει την επιδρομή αλλά κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις στην περιοχή.

Η επίθεση ήρθε, καθώς η κυβέρνηση της Σομαλίας έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει στρατιωτικές ενέργειες για να ανακαταλάβει τα περισσότερα εδάφη που τώρα κατέχονται από τους ισλαμιστές πολιτοφύλακες. Η αλ – Σαμπάαμπ συνεχίζει να ελέγχει μεγάλα τμήματα γης στις αγροτικές περιοχές της Σομαλίας και από εκεί είναι σε θέση να πραγματοποιεί συχνά πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε πόλεις-κλειδιά όπως το Μογκαντίσου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Μαρίνα Καρπόζηλου)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: